Carolien Wissing

Carolien Wissing (Aalten, 1976) schildert uitgestrekte landschappen in een sober kleurenpalet. Ze verbeeldt het grensgebied waar menselijk ingrijpen eindigt en de natuur begint. In haar werk speelt zich een machtsspel af tussen mens en natuur, stilstand en beweging, controle en chaos. De mens mag er zijn, maar de natuur regeert.
________

In 2000 studeerde Carolien af ​​als architectonisch ontwerper (Kunstacademie Constantijn Huygens, Kampen, Nederland). Na haar studie reisde en werkte ze regelmatig voor langere tijd in het buitenland. Van Noord- en Zuid-Amerika tot Azië en Afrika maar ook in Europa, waar ze huizen bouwde in Frankrijk en de Spaanse Pyreneeën en paarden trainde in IJsland. Veel van haar geschilderde landschappen vinden hun oorsprong in een van deze plekken, waar het bestaan ​​van cultuur vervaagt en langzaam overgaat in de regels van de natuur.
________

Het werk van Carolien is onder meer aangekocht door woningcorporatie Lieven de Key, GSUS Sindustries, het Amsterdam Museum, Benetton, NIOD en Rijkswaterstaat en maakt deel uit van particuliere collecties in de EU en de VS. Haar werk was oa te zien in Museum de Fundatie in Zwolle en het Amsterdam Museum.
________

Lees verder op Caroliens website.

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond