KunstRAI 2022

Gepost op

Zeespiegel

Popinnart neemt dit jaar van 13 t/m 18 april deel aan de KunstRAI en -zoals je dat inmiddels van ons gewend bent – doen we dit niet zomaar.

Veranderingen volgen elkaar in rap tempo op. We hebben onze mondkap nog maar net aan de wilgen gehangen en nu bevinden we ons midden in een turbulente periode op het geopolitieke vlak. De intens stormachtige dagen van een paar weken geleden zouden we daarmee bijna bagatelliseren..

We weten dat de zeespiegel stijgt. Maar hoeveel? Tien jaar geleden hadden we het nog over centimers, nu over meters. Hoe moeten we daarmee omgaan? Wat betekend het voor de Kunst wanneer het water ons in diverse opzichten aan de lippen staat?

25 Popinnart kunstenaars scheppen hun eigen beelden, waarbij boven en beneden NAP het verbindend element zal zijn. Hoe hoog die 2 meter is, wordt verbeeld door de waterlijn op de stand. De doorsnijding van de waterlijn is te zien in de presentaties van de Popinnartists: verticale tweeluiken en series nemen ons mee naar een dystopische toekomst. Of zien we ook kansen, poëzie, troost, hoop?

Download onze looplijst voor KunstRAI 2022 (pdf).

Voorproefje

Hieronder een greep uit de werken die wij meenemen naar de KunstRAI 2022:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.