Plannen voor 2024

Gepost op

We zijn natuurlijk allang begonnen met de plannen voor dit jaars Art Allies groepsexpositie. En de eerste kleine tekenen daarvan zijn al te zien: een aankondiging staat in de flyer van de locatie: Kunstcentrum De Boterhal te Hoorn. Onze Art Allies Gerda Schimmel en Annelies Horden zijn lid en daardoor hebben wij de eer om op die schitterende locatie te exposeren: 12 oktober tot en met 24 november 2024.

ART ALLIES: SOS, SPOREN VAN SCHOONHEID

SOS is een kunstproject dat plaatsvindt in De Boterhal/Sint Jans Gasthuis in Hoorn. Het is een project dat het verleden en het heden verbindt door middel van kunst en de transformatie van de oude ziekenzaal als zijnde Sint Jans Gasthuis naar een hedendaagse kunsttentoonstelling als galerie De Boterhal. De ziekenzaal die ooit fysieke zorg bood aan mensen wordt nu getransformeerd tot een ruimte die emotionele en conceptuele zorg biedt via kunst.

De kunstenaars spelen met het idee van comfort, herstel en expressie, wat inherent is aan zowel een ziekenzaal als een kunsttentoonstelling. Zo wordt de ruimte een ontmoetingspunt van twee verschillende tijdsperioden en functies. Dit creëert niet alleen een visuele ervaring maar ook een diepere reflectie over de betekenis van zorg, schoonheid en creativiteit.

We zullen een kritische noot over de aanwezigheid van een specifiek gedeelte van het verleden in ons heden ook niet schuwen. Daarover later meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.