Welkom op de nieuwe site

Gepost op
Kunstenaars Popinnart

“Dit is geweldig!” Toen ik van mijn vriend Ben hoorde dat Popinnart een nieuwe website nodig had én er een kunst/webshop van wilde maken, was ik meteen verkocht. Die klus wilde ik hebben, ongeacht wat ik ervoor zou krijgen. Drie maanden verder, op de eerste verjaardag van Popinnart, en we kunnen de site annex online-gallerij/ webshop nu al vrijgeven voor het publiek. Laat de eerste koper maar komen!

Kijk, weet je wat het is met kunst. Het vermaakt ons. Het maakt ons blij of het doet ons fronsen. Maar het doet iets met ons. Kunst is gewoon noodzakelijk en kunst maken is iets wat zoveel mogelijk gepromoot zou moeten worden. Ik heb zelf weinig geld om kunst aan te schaffen. Maar wat ik wel kan, is mij voor de kunst inzetten. En dat is wat ik voor Popinnart heb willen doen: mijn kennis en kunde gebruiken voor een groep kunstenaars die deze kennis juist niet heeft maar wel zeer nodig heeft.

Maar makkelijk was dit zeker niet! Eén vereiste was dat iedere kunstenaar haar eigen shop kon beheren. Het was niet de bedoeling dat iemand dit ging doen voor de kunstenaars. Alle betrokkenen moesten zelf in staat zijn om alles in het systeem in te voeren, én we willen de producten online verkopen via een gezamenlijke afrekening. Klinkt makkelijk, toch?

Nou nee, zo makkelijk is dat niet. Maar gelukkig zijn dit soort dingen niet meer zo heel moeilijk te doen. De tijd dat je dit soort webshops helemaal zelf moet bouwen is gelukkig voorbij. In dit geval heb ik gebruik gemaakt WordPress in combinatie met Woocommerce. Een aantal plugins hebben mij geholpen om er een soort marktplaats van te maken voor de kunstenaars. Maar het meeste tijd gaat vervolgens zitten in het aanpassen van functionalteit, de design optimaliseren voor een goede gebruikerservaring van én de kunstenaar én de bezoeker, én de bots. En juist daardoor ben je soms eindeloos bezig om kleine noodzakelijke dingetjes blijvend te veranderen, totdat je wel tevreden bent.

Al met al is het wat mij betreft een zeer geslaagde implementatie en ik wens alle kunstenaars heel veel succes hiermee!

Robino

Hedendaagse kunst bij Popinnart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.