Expositie 2023 terugblik

Gepost op

“Wauw!”, dat was kort samengevat de reactie van de meeste bezoekers. De expositieruimte was waanzinnig, zelfs buurtbewoners waren verrast bij het zien van zo’n enorme industriële hal midden in Amsterdam Oud-Zuid, waar je dat niet verwacht.

De kunst van de Art Allies was grotendeels speciaal voor deze locatie gemaakt. Het ging daardoor in dialoog met elkaar, en de ruimte speelde echt een rol in het werk. Dat werd ook gewaardeerd door de bezoekers. De Art Allies waren aanwezig, de koffie was goed en de drankjes koud – wat ook wel nodig was. Het was hot en inspirerend. Iedereen die de expo bezocht: bedankt!

APK

De oude garage was van 23 t/m 25 juni 2023 omgebouwd tot een creatieve, artistieke hal. Onze eigen APK: Allies Periodieke Kunstexpo.

ART ALLIES HANDVEST

Alex de Vries schreef een beginselverklaring met vijftien uitgangspunten. Lees het hier of bekijk de video op YouTube (14 min.).

KOOP EEN KUNSTWERK

Onze fysieke museumshop deed goede zaken en ook de meeste Art Allies hebben werk verkocht. En dat is belangrijk, want we hebben er met zijn allen lang en hard aan gewerkt, en we proberen er ook een boterham mee te verdienen.

Mocht je achteraf nog denken: ‘Oh, dat kunstwerk krijg ik maar niet uit mijn hoofd’: twijfel dan niet en neem contact op met Art Allies of direct met de kunstenaar. De contactgegevens zijn te vinden op onze website artallies.nl. Hieronder een impressie van onze expositie.

HORDEN & SCHIMMEL


zijn gefascineerd door hoe de mens zich verhoudt tot het kwetsbare in cultuur, natuur en samenleving. Verbeeld in perkament.

CAROLIEN WISSING


schildert uitgestrekte of juist intieme landschappen in een sober kleurenpalet. Waar menselijk ingrijpen ophoudt en natuur begint.

BETH NAMENWIRTH


zet de kijker graag op het verkeerde been met humor en subtiel schilderwerk, geraffineerd gepresenteerd op kartonnen dozen.

AIRCO CARAVAN


‘Pest AC’ is een serie van meer dan 1OO spuitbussen en spuitflessen voor een betere wereld. Uitgevoerd als geweven wandkleden.

BEN VAN DER WEL


De serie Damascus, de millennia oude bron van de cultuur, is getekend met zilverstift en kleurpotlood op geprepareerd papier.

RAUL BALAI


past voortdurend zijn visuele taal aan via verschillende disciplines; ‘I Talk To God Constantly, In Fact She Lets Me Call Her Me’.

NATHALIE MANNAERTS


Het ‘vunzige hoekje’ met schilderijen van erotische hotelkamers, werd aan het oog onttrokken door een discreet kamerscherm.

PAUL TEGENBOSCH


In ‘supreme colours’ levert het zoeken naar fundamentele abstracte structuren sensitieve, spannende en speelse beelden op.

MARJAN JASPERS


In het atelier begint een onafgebroken spel, de tijd, de wereld verdwijnt onder de handen en de tijdloze wereld groeit en krijgt gestalte.

MALOU COHEN


Voor deze tentoonstelling is gebruik gemaakt van materialen die aanwezig waren in de loods en gemixt met recent werk.

MARLIEN VENEMA


omschrijft zichzelf als een romanticus die onthechte avonturen schildert. De witte attributen komen terug in de doeken.

CHRISTINE BITTREMIEUX


De doorzichtige vegen olieverf die in beweeglijke banen worden aangebracht, veroorzaken een landschappelijke sensatie.

GEERTJE GEERTSMA


De tegels van emaille-glas zijn geïnspireerd op de structuren van korstmossen, met een vette knipoog naar Rothko.

JET NIJKAMP


tekent bomen, vaak naar de waarneming, omdat ze de beweging van de bomen wil vangen. Gepresenteerd op betonstaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.