Great Artists Steal | LOODS6

Gepost op

3-daagse Popinnart expo: ‘Great Artists Steal’

Picasso zei het al: ‘Good artists copy, great artists steal’. De ware kunstenaar kopieert niet, maar pakt iets, en maakt er iets eigens van. Dat is het idee van de 42 kunstenaars van Popinnart om voor hun groepsexpositie in Loods 6 een betaalbare editie van een origineel te maken, van eigen werk óf van iemand anders. Een interpretatie in de vorm van een zeefdruk, monoprint, risoprint en litho, of op een heel andere manier. En… het zijn weer prachtige kunstwerkjes op zich geworden. Verrassend, verzamelwaardig, gesigneerd en aantrekkelijk geprijsd. De originelen zijn vanzelfsprekend ook te zien en alle kunstwerken zijn te koop, van € 5,- tot € 5.000,-. Daar is voor iedereen ‘a steal’ bij.

Loods 6, Amsterdam, 12 t/m 14 april, gratis entree

Tomeloze ambitie is wat de kunstenaars van Popinnart bindt. Nominaties, prijzen en eigen projecten vieren dan ook hoogtij. Van vrijdag 12 t/m zondag 14 april zullen de 880m2 van Loods 6 gevuld zijn met schilderijen, collages, tekeningen, installaties en video. Kunst met veel techniek en skills, hedendaagse onderwerpen, divers aanbod in materiaal en veel kleurrijk werk.

Kunst voor de prijs van een spijkerbroek

Het is geen Times Square Show, de beroemde groepstentoonstelling in New York in 1980 waar onder andere Basquiat voor het eerst exposeerde. Maar we delen wel het idee om kunst naar alle mensen te brengen. Popinnart neemt als kunstcollectief het initiatief om zonder subsidie of sponsors zelf een grote expositie te organiseren, die gratis
toegankelijk is en waar ook kunst te koop is voor de prijs van een spijkerbroek. Het motto van Popinnart is All for art and art for all. Dat is wat de Popinnartists bindt, dit is wat ze drijft: kunst bereikbaar maken voor iedereen, jong en oud, beginnende kunstkoper of doorgewinterde verzamelaar. Iedereen kan echte kunst in huis hebben.

Art Shop: ‘Exit through the gift shop’ re-invented

In de pop-up expo is een heuse Popinnart Art Shop ingericht met alle speciaal voor Great Artists Steal gecreëerde
originele kopieën, replica’s en edities van de kunstwerken in de expo. Behalve fine art prints, edities en multiples zijn
er ook geborduurde foto’s, polaroids, uniek stempelwerk en een nieuwe kijk op mokken, kalenders en wc-papier.
Je gaat niet met lege handen naar huis.

4 Special Guests

Op zaterdag 13 april van 16.00 tot 17.00 uur wordt er een heel interessante middag georganiseerd met twee bijzondere gasten, Kees van Gelder en Frans Oomen. Beiden zijn galeriehouder en gespecialiseerd in multiples, ieder op geheel eigen wijze. Zij gaan in gesprek met Oscar van Gelderen (Lebowski Publishers) en Manuela Klerkx (Klerkx International Art Management). Kees en Frans zullen beiden vanuit hun eigen perspectief alle do’s en don’ts onthullen die je als kunstenaar, kunstverzamelaar en galeriehouder moet weten ten aanzien van multiples. Deze middag is ook voor iedereen vrij toegankelijk.

Popinnart, 1 jaar oud en booming

Het begon allemaal in een oude leegstaande bioscoop op de Middenweg in Amsterdam. Oprichter Katelijn Bergman kon deze ruimte anti-kraak huren en zag hierin een prachtige expositieplek annex post-gallery. Wel zou ze een groep van minstens 40 kunstenaars nodig hebben om de kosten te kunnen dekken. Al snel was die groep een feit. Popinnart was geboren. Het collectief heeft zich binnen een jaar verrassend goed op de kaart gezet met regelmatig wisselende kunst, inspirerende workshops en lezingen, een internationale pop-up art prize en de veelbesproken ‘Make me an Offer’ verkooptentoonstelling, waar werk zelfs boven de vraagprijs wegging. Maar na nog geen jaar moest de groep de bioscoop uit en sindsdien is het een nomadisch kunstcollectief.

In februari jl. vierde Popinnart haar eerste verjaardag, werd een nieuwe online artshop gelanceerd waar ook boeiende blogs te lezen zijn én is de oprichting van Stichting Popinnart een feit. Het bestuur bestaat uit Popinnartists van het eerste uur: Ben van der Wel, Marlien Venema, Airco Caravan, Martin de Jong en voorzitter Katelijn Bergman.
De inspirerende, door de wol geverfde Raad van Advies wordt gevormd door Manuela Klerkx (Artist Management, Klerkxiam), Saskia Monshouwer (Curator en criticus, Monshouwer Editions) en Margreet Nanning (Marketing & communicatie professional en pop up galeriehouder). We zijn klaar om stevig door te pakken. Twee keer per jaar zal er een bijzondere Popinnart pop-up expo worden georganiseerd op wisselende locaties, te beginnen bij Loods 6,
met kunst en originele replica’s: Great Artists Steal.

Deelnemende kunstenaars

Airco Caravan
Andrea Rádai
Annelies Horden
Barbara van Marle
Bas Wiegmink
Ben van der Wel
Beth Namenwirth
Bettina Honig
Bonnita Postma
Carolien Wissing
Christine Bittremieux
Esther Schwertasek
Geertje Geertsma
Gerda Schimmel
Horden & Schimmel
Hugo Rompa
Irene van den Bos
Jeanine Jordaan
Jet Nijkamp
Kate van Harreveld
Katelijn Bergman
Koen Fraijman
Loes Koomen
Lucas van Eeghen
Malou Cohen
Marjan Jaspers
Marlien Venema
Marloes Bomers
Martin de Jong
Nathalie Mannaerts
Patricia Paludanus
Paul Tegenbosch
Pauline van Buringen
Peter de Boer
Quintalle Nix
Ritsa Zervou
Roberto Voorbij
Rutger van der Tas
Seeger Baas
Sjaak Kooij
Tinca Veerman
Zen van Bommel

Meer informatie

• Preview voor pers en genodigden: vrijdag 12 april 16.00 – 17.00 uur
• Feestelijke opening voor publiek: vrijdag 12 april 17.00 – 20.00 uur
• Openingstijden: zaterdag 13 & zondag 14 april 11.00 – 18.00 uur
• 4 special guests: zaterdagmiddag 13 april 16.00 – 17.00
• Loods 6, KNSM-Laan 143, 1019 LB Amsterdam
• Toegang gratis
• www.popinnart.nl, Facebook, Instagram, Twitter
• Voor interviews en meer informatie over Popinnart neem contact op met:
Katelijn Bergman, 06 2036 8807, [email protected]
Pauline van Buringen, 06 531 56 454, [email protected]
Airco Caravan, 06 28 225 227, [email protected]

Beeldmateriaal

Een kleine greep uit de speciaal voor Great Artists Steal gemaakte kunstwerken die te zien zullen zijn, van Tinca Veermanm Esther Schwertasek, Malou Cohen, Ben van der Wel, Katelijn Bergman, Airco Caravan, Loes Koomen, Andrea Rádai, Beth Namenwirth en Bonnita Postma. Hoge resolutiebeelden zijn beschikbaar. Meer over de kunstenaars is te vinden op popinnart.nl/kunst/kunstenaars/

download hier het Popinnart persbericht Great Artists Steal_april 2019 (pdf)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.