Museumkwartier

Gepost op

Popinnart pop-up in giga rauwe loods in chique Amsterdam Oud-Zuid

Popinnart organiseert in het weekend van 11 en 12 september, na 1,5 jaar lockdown, weer een grote tentoonstelling. De enorme industriële hal van 1000m2, een ­verstopte parel in hartje Oud-Zuid, zal getransformeerd worden tot een expositieruimte vol installaties, ­schilderijen, tekeningen, fotografie en textiel. Hier presenteren de 24 kunstenaars hun werk zoals ze zijn: origineel, ambitieus, enthousiast, zonder opsmuk, fris en actueel.

Kunstnomaden

Het initiatief Popinnart bestaat sinds begin 2018 en is inmiddels een opvallende speler in de kunst­wereld. Het begon in een leegstaande bioscoop in Amsterdam Oost, een ideale ruimte voor expo’s met extra’s: workshops, lezingen, een pop-up art prijs. Maar de bios werd gesloopt en sindsdien verschijnt Popinnart op verschillende locaties met uitdagende concepten en beursstands: ‘Make me an offer’, ‘Great Artists Steal’ en de loonkloofcorrectie op Art The Hague 2019: mannen betaalden 6% meer bij de aankoop van een kunstwerk.

Toen corona alles stillegde, besloot het collectief een expositie te maken waar je in kan bladeren: ‘The Art Collective Popinnart Corona Proof Exhibition’. Een boek vol met kunst, teksten, extra content via qr-codes en coupons met speciale aanbiedingen. Een uniek tijdsdocument waarvan er nog enkele te koop zijn (168 pagina’s, ISBN 9789082142020, €17,50).

24 hedendaagse artiesten en special guest

Popinnart is een artist-run gallery van autonome kunstenaars die hun krachten bundelen om zich op geheel eigen wijze te presenteren. De werken variëren van monumentaal groot tot poëtisch klein.

Vlakbij Museumplein

Alleen al de rauwe ruimte zelf wil je ervaren, voordat ook deze tegen de vlakte gaat. Gevuld met de kunst van Popinnart wordt het een bezoek om niet te vergeten, dus kom vooral kijken! 1,5 meter afstand houden is op deze goed geventileerde megalocatie geen enkel probleem. Er is geen officiële opening en we houden ons aan de coronaregels.

Openingstijden

Zaterdag 11 september en zondag 12 september van 10.00 – 18.00 uur
Bartholomeus Ruloffsstraat 5, 1071 WJ Amsterdam
Gratis toegang
(indien vereist vanwege corona zal tzt een tijdslot te reserveren zijn via onze website: www.popinnart)

Contact & interview

Katelijn Bergman
+31 6 20 36 88 07
[email protected]

Art The Hague 2021

Popinnart staat ook op Art the Hague van 29 september t/m 3 oktober met een verrassende stand 53, waarover later meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.